Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Sommerfuglelarver


Larver af forskellige sommerfugle og natsværmere kan ofte gøre stor skade i løbet af sommeren. Allerede i april/maj kan man så småt se larver i planterne, men de store angreb af kålsommerfugle, gammaugler etc. optræder oftest først i juli/august og nogle år også i september.

Mange planter i drivhuset og køkkenhaven angribes (f.eks. kål og tomater), og skaderne efter gnav på bladene er tydelige i form af store huller. 

Også hække og buske kan blive angrebet af især spindemøl (larverne producere fint spind) eller af målerlarver eller viklere. Ofte ses hækken helt ribbet for alle blade.


Symptom


Gnav og huller i blade er det første tegn, da selve sommerfuglelarverne ofte har samme farve som bladene og derfor kan være svære at se. Kan man ikke finde larven kan man i stedet lede efter små sorte kugler, som er deres ekskrementer. Gnavet i bladene kan nogle gange forveksles med gnav af snegle, men da ses ofte slimspor på bladene i stedet for eksrementer i form af små sorte kugler. 

For æblevikler, ærtevikler og blommevikler gælder, at deres larver findes inde i frugten. De ligner små orm og kan være meget generende ved kraftige angreb.

Dipel mod sommerfuglelarver findes desværre ikke længere på markedet til private haveejere grundet lovgivning fra Miljøstyrelsen. 

© 2022 Borregaard Bioplant ApS